Sonntag, 23. Juli 2017

V Hradci sa roztáčajú kolesá, cyklistický sviatok začína vo štvrtok

Program jubilejného 50.ročníka Veľkej ceny mesta Hradca Králové začne na Ulrichová námestí v popoludňajších hodinách - od 13.00 sa uskutoční postupne preteky detských kategórií, juniorov a kadetov, po nich budú o víťazstvo bojovať handicapovaní cyklisti. "Vo štyri hodiny popoludní vyrazí na štart cyklisti v kategórii hobby a po nich sa predstaví profesionáli v kategórii Elite," opísal priebeh cyklistického popoludní riaditeľ pretekov Miloš Židík.

Cyklistov z 18 profesionálnych tímov čaká celkom štyridsať okruhov centrom mesta a organizátori z tímu Whirlpool Author sledujú predpoveď počasia. "Na rozdiel od minulého roka, kedy pretekármi kropil prudký dážď, je tentoraz predpoveď sľubná - očakávajú sa teploty okolo dvadsiatich stupňov a polo jasno," dodal Židík.

Prihlásené je 130 profesionálnych cyklistov.Medzi účastníkmi nechýba švédsky národný tím jazdcov do 23 rokov, pretekať budú tímy z Nemecka, Bulharska, Ruska, Rakúska, Slovenska, Kazachstane, Turecka, Nórska alebo Azerbajdžanu. Príde tiež tím Cycling Academy z Izraela, ktorého patrónom je úspešný slovenských cyklista a víťaz zeleného trikote z nedávnej Tour de France Peter Sagan.Pre veľkú časť cyklistov bude East Bohemia Tour dôležitým testom v rámci prípravy na majstrovstvá sveta v cyklistike v Richmonde.

Z českých tímov sa na štart postaví najlepšie domáce tímy Whirlpool Author a AWT Greenway, v pelotóne teda nebudú chýbať obhajca vlaňajšieho víťazstvo Pawel Cieslik, bývalý majster sveta na dráhe Alois Kaňkovský a Jiří Polnička, člen českej reprezentácie pre MS v Richmonde.

v drese AWT Greenway sa v rámci cyklistického sviatku v Královohradeckom kraji pre dstaví Francúz Rayan Bouhanni, mladší brat jedného z najrýchlejších šprintérov v ProTour pelotóne Nacer Bouhanniho.Do východných Čiech sa tiež vracia víťaz hradeckého kritériá z roku 2013 Willi Willwohl, svoje schopnosti otestuje tohtoročné majster Slovinska v časovke Jan Tratnik.

Tříetapový závod East Bohemia Tour je rozplánovaný od piatku do nedele podľa nasledujúceho itinerára: 1. etapa (11. septembra) Třebechovice pod Orebem, 2. etapa (12. septembra): Hořice, 3. etapa (13. septembra): Opočno. Cyklistov čaká celkom 503 km, najdlhšia porciu kilometrov (178) im organizátori pripravili v záverečnej etape v Opočne. Dotácie závodu predstavuje spolu 15-tisíc eur.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen