Freitag, 14. April 2017

Roy z Rovers oslavuje 60 rokov - komiksov role modelu futbalu

"Bol všetko, čo by chcel futbalista byť," hovorí Barrie Tomlinson, ktorý pracoval na komikse po dobu 30 rokov. "Roy bol príkladom toho, ako by malo byť hotovo.Viem, že to znie gýčovito, ale to je, ako to bolo. "

Vyslovte slová Roy závod a Melchester Rovers niekomu určité generáciu a oči zahmlievaniu, reflexné pauza nasleduje pred nostalgickým úsmevom.

Pre mnohých tieto názvy predstavujú detstva, úniku a úplnú radosť. - týždenné rituál nákupu komika, čítanie v rýchlom časovom predstihu pred hĺbať nad rovnakých stránok znovu a znovu, kým sa budúci ročník v predaji

bola to doba pred digitálnom veku, kedy čitateľovi písal listy vyjadriť svoj nesúhlas konkrétny dej, alebo len požiadať o Roy autogram. Bola to doba, kedy by sa manažér Anglicka opýtaný na jeho názory na románovej postavy a odpovedal úprimne.Bola to doba, kedy komiks pravidelne sa stal národné správy. Roy z Rovers riešiť problémy dňa: tu komická riešiť futbalového chuligánstva v 1977 pásu. Fotografie: 2014 © Egmont UK Ltd. Všetky práva vyhradené

Roy z Rovers sa prvýkrát objavil v časopise Tiger 11. septembra 1954 a počas svojho najväčšieho rozkvetu mala obeh okolo 400.000. Po 22 rokoch úspechov sa pohyboval od Tiger v roku 1976 a stal sa jeho vlastné týždenné publikácia až do roku 1993, kedy tržby klesli na 20,000, hoci príbeh bežali na mesačnej báze, až do roku 2001 v rôznych formách.

dráma nikdy neprestal.Okrem deviatich ligových titulov Race, osem víťazstiev FA Cupu, troch európskych pohárov a mnohých medzinárodných čiapkov, bolo veľa ľudí, aby čitatelia bavili na ihrisku.Melchester boli prepadnutí povstalcami v Južnej Amerike, pokus o atentát na Roy Race zlyhal v roku 1981, zemetrasenie v Mel parku a vymenovanie Geoffrey bojkotu ako predseda bolo len niekoľko príkladov z pozoruhodných bojov v klube.

< p> došlo tiež čas osem Melchester hráči boli zabití od teroristickej činnosti v štáte, na Strednom východe z Basran pred eventuálnym zániku závodu samotného, ​​stredo-dopredu otočil hrajúcim manažérom kariéra kruto zaradená po tom, čo stratil nohu v katastrofálne zrútenie vrtuľníka.

"V prvých dňoch Melchester Rovers vždycky to pozoruhodne dobre a takmer vyhrať každý zápas, že hral," hovorí Tomlinson, bývalý šéfredaktor Tiger, ktorý začal Roy časopisu Rovers.

"Potom sa to zmenilo a to išlo oveľa verný životu, publikum začalo očakávať sofistikovanejšie dej.Roy bol prvý komiksový hrdina, aby sa oženil a mal veľ a podpory od čitateľov.

"Jeho žena, Penny, ho opustila, pretože trávil príliš veľa času na futbalovom klubu a bolo to národné noviny. Každé noviny vykonáva príbeh a bolo to v televízii a rádio. Bol som odviedol na ITN diskutovať o vážnu situáciu, a potom vo večerných hodinách na BBC. Roy z Rovers je tak dôležitou postavou v detských komiksov - Bol som veľmi šťastný, že byť súčasťou tak dlho, "

Frank Pepper bol autorom pôvodného pruhu, zatiaľ čo skoré príbehy boli písané po boku. Bobby Charlton, ktorý mnohí stýkať s džentlmenskej správania Race.Skrz spor, ktorý zachvátil Melchester, počas nespočetných škandálov, on zostal typický model, profesionálne, pravidelne rozvíjajúcich sa svojím integrity neporušené a pomerne často sa to lepší.

Avšak zatiaľ čo závod bol konštantný protagonista od 1954 do roku 1993, obsadenie ilustrátorov a spisovateľov významne zmenili. Joe Colquhoun b ol originálny umelec, ale bola nasledovaná Paul Trevillion, Yvonne Hutton, David Squee a Michael White. Derek Birnage, skorý editor Tiger, hral kľúčovú úlohu písanie pred Tom Tully.

To bolo v 60. rokoch, keď popularita pásu zrýchlil.. Trevillion, ktorý ilustroval prúžok v novom štýle kresleného realizmu medzi 1963-65, spomína jeden konkrétny okamih, kedy si prvýkrát uvedomil, ako slávny príbeh sa stal

Povedal: "Bol som na Tottenham cvičisko jeden deň a Danny Blanchflower povedal Bill Nicholson ako Cliff Jones prešiel cez asi traja hráči:, myslí si, že Roy z Rovers. 'Nemohla som tomu uveriť. Potom mi bolo povedané, že deti boli písania pre Roy autogram. "

To bolo v tej dobe, kedy Alf Ramsey vzal záujem na útrapy rasy.Manažér Anglicka bol vášnivý čitateľ a často uvádza Trevillion s jeho konštruktívny kritikou na obrázkoch, než sa stala postava v páse sám. "Alf bol môj učiteľ výtvarnej výchovy," žartoval Trevillion. "To bol vždy rovnaký argument, Alf vždy mi zavolať a povedať:, On je v nesprávnej polohe, keď si nakláňať príliš dozadu a lopta by išli nad břevno'Byl to Alf, ktorý vždy hovoril:, Choďte von a strážiť Bobby Charlton. "

existujú však deje, že čitatelia nie vždy oceňujú, ako úvod do tímu Martina Kempa a Steve Norman z Spandau Ballet, alebo Bob Wilson a Emlyn Hughes, ktorý . mnohé spojená s televíziou a kultúry celebrít skôr než futbal

Squee, ilustrátor v rokoch 1974 až 1986, povedal: "Niekto prišiel s nápadom a ja som vedel, že to bude smrť Roy, aby ho robiť do, skutočnej povahy '.Oženil sa so svojou sekretárkou Penny, mal dvojčatá a všetko sa viazalo na princ Charles a Dianu, ktorí sa zároveň vydali. Vedel som, že keď sme ho urobili skutočnou postavou, jeho syn by nakoniec prevzal. To dával čas na to. "

Po havárii vrtuľníka z roku 1993 sa stal Rocky Race, Royův syn, kt orý sa stal hybnou silou pásu. Avšak tvárou v tvár digitálnej súťaži sa nemal vrátiť k slávnym dňom starých. Roy Race sa v marci 1993 podieľal na havárii vrtuľníka na futbalovom ihrisku. Fotograf: 2014 © Egmont UK Ltd. Všetky práva vyhradené

Egmont UK má v súčasnosti práva a pripomína 60. výročie pásu Nová autobiografia Roy Race budúci mesiac.Tam môže byť veľa mladých fanúšikov moderné hry pre koho to nebude ani zaregistrovať, zabúda na znak, ktorý kedysi bol prepletené v samotnej štruktúry anglického futbalu.

Pre niektoré, aj keď Roy sa Rovers nikdy nezomrie. "Myslím, že je to tragédia, že Roy nie je asi nič viac," hovorí Tomlinson. "Futbal je tak oveľa dramatickejší, než tomu bolo v Roy deň, kedy sa deje by bolo oveľa jednoduchšie písať. - ale je to stále môj najlepší priateľ"


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen